Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Matiné ved Jane Laut

JUL
08

Matiné ved Jane Laut


Dato Torsdag d. 8. juli 2021, Kl. 17:00 til kl. 17:30
Sted Udby kirke, Gl Assensvej 44, 5580 Nørre Aaby
Matiné  ved Jane Laut

UDBY KIRKE - torsdag den 8. juli kl. 17.00

Hvis du ikke kan rejse til fjerne lande, så kan du heldigvis iføre dig musikvinger, som i fantasien og i drømmen straks kan flyve dig til Italien, Frankrig, Tyskland og England, eller til bøgeskove på Fyn. Man skal blot lukke øjnene, åbne ørene og vente på at luften sætter Udby kirkes orgels piber i svingninger.

Orglet i Udby kirke har 1 manual (tangentrække), pedal (tangentrække, som spilles af fødderne) og 6 registre. Registre er det samme som piberækker. Det svarer til at orglet kan spille som 6 forskellige instrumenter. Jane Laut medbringer forskellige piber, så man kan se, hvordan de er bygget og virker.

På billedet ses en pibe tilhørende piberækken ”Gedakt 8´”

Det skønne land, hvor citronerne blomstrer, Italien, repræsenteres af Girolamo Frescobaldi. Hvis man googler Frescobaldi, popper dejlige vine op. Men Frescobaldi er tillige navnet på en komponist, som var organist i Peterskirken i Rom og levede samtidigt med Christian Firtal. Frescobaldi var superstar og samlede 30.000 (!) tilhørere til sin første koncert i Peterskirken først i 1600-tallet. Frescobaldi bliver koncertens ældste komponist. Den yngste hedder Christian Præstholm. Han er født 1972 og organist i Sct. Mortens kirke i Randers. Præstholm har skrevet en smuk orgelbearbejdelse over salmen ”Tunge, mørke natteskyer”, som man får at høre. 

Desuden indgår værker af Joh. Seb. Bach, Samuel Wesley og J.N. Lemmens.

Det hele varer en god halv times tid.


Gratis entré