Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

1. s. i advent

NOV
28

1. s. i advent


Dato Søndag d. 28. november 2021, kl. 10:30
Sted Ørslev kirke, Tellerupvej 10, 5592 Ejby
Medvirkende
Vita Andreasen
1. s. i advent

Kom og tænd lys ved fredslyset fra Betlehem

  • søndag i advent, søndag 28. november kl.10.30 i Ørslev kirke

Det er underligt at tænke på, at der i mange årtier har været krig og konflikt i  Betlehem, som er byen, hvor Jesusbarnet blev født.

Jeg har igennem mange år fulgt udviklingen blandt de kristne i Palæstina, og når jeg spørger dem efter, hvordan de kan holde det ud, så svarer de altid, at det er håbet, der holder dem i live.

De taler om kreativ modstand. Den lutherske præst Mitri Raheb ønsker, at børn og unge gennem uddannelse finder en anden vej end voldens vej i disse svære år. Han tror på fred og retfærdighed. Og det er lykkedes Mitri Raheb sammen med mange engagerede mennesker at bygge et universitet Dar al Kalima University of Arts and Culture. Her er der plads til 600 studerende. Lige siden  højskoleårene har jeg været engageret i foreningen Betlehems venner, her samler vi penge ind til de mange unge palæstinensere, der ikke kan finde de 60.000,- kr det koster at studere et år på universitetet. Fagene der skal forandre forholdene og fremtiden er: design, turisme, filmproduktion, kunst og musik. Man kan både tage en bachelor og kandidat eksamen. Spørg endelig hvis du vil vide mere, jeg fortæller gerne om det – se mere på www.Betlehemsvenner.dk

Sct. Georgsgilderne i Danmark henter hvert år et fredslys hjem fra Betlehem. I år får vi lyset bragt ud til os en adventssøndag, det er Else Sudergaard fra Middelfart, der kommer med lyset, som hun har hentet i Odense domkirke. Alle i kirken får tilbudt et lys, så lyset kan bæres med hjem i jeres stuer. Kom og vær med til at sprede håbet og lyset i en mørk tid. Både hos os, men også ude i den store verden og på denne første søndag i advent tænker vi særligt på alle i Betlehem og Palæstina – Jesu fødested.

/Vita Andreasen